• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Санепідситуація з коронавірусної хвороби COVID-19

     За минулу добу в області підтвердили 82 нові випадки коронавірусу. Одужали ще 242 мешканці регіону. 

     22 нові випадки COVID-19 виявили у Дніпрі, 19 – Павлограді, 17 – Кривому Розі, по 6 – Новомосковську і Тернівці, 3 – Нікополі, 2 – Кам’янському, 1 – Покрові. Також коронавірус підтвердили у 2 мешканців Синельниківського району, по 1 – Криворізького, Магдалинівського, Новомосковського й Томаківського районів.

     Загалом на Дніпропетровщині зареєстровано 135012 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Одужали 127865 мешканців області. Померли 4373 людини.          

     Нагадуємо, що постановою Кабінету Міністрів від 21 квітня 2021 року № 405 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» внесено зміни до постанови КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», продовживши дію карантину до 30 червня 2021 року. Відповідно до постанови № 1236, в Україні діє чотири рівні епідемічної небезпеки, за якими встановлюються ті чи інші обмежувальні заходи.

     На сьогодні в усіх регіонах України встановлено «зелений» рівень епіднебезпеки.

     «Зелений» рівень епіднебезпеки встановлюється, якщо:

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис.населення за останні 14 днів – менше ніж 75;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на антиген - менше ніж 4%;
  • кількість тестувань методом ПЛР або експрес-тестування протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – понад 300;
  • на всій території України немає регіонів зі встановленим «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.

     Індикатори визначення рівнів епідемічної небезпеки по Дніпропетровській області, відповідно до постанови КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236, на сьогодні такі: рівень захворюваності на 100 тис. населення – 45, коефіцієнт виявлення випадків інфікування – 3,5%, охоплення тестуванням на 100 тис. населення – 491, рівень госпіталізацій на 100 тис. населення – 14,9, динаміка рівня госпіталізацій становить -22,3%, завантаженість ліжок з киснем складає 15,4%.

     Незважаючи на пом’якшення карантинних обмежень, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області продовжують здійснювати контроль за виконанням суб’єктами господарювання протиепідемічних заходів, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України, які визначають особливості провадження діяльності об’єктів на період карантину.

     Таким чином, протягом минулого тижня (з 07.06.2021 по 14.06.2021) проведено моніторинг стосовно дотримання протиепідемічних заходів на 1085 об’єктах, при цьому 138 об’єктів порушували протиепідемічні вимоги, за що  складено 43 протоколи про адміністративні правопорушення та направлено 138 приписів з рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень. Наразі по Дніпропетровській області працює 40 мобільних бригад за участі спеціалістів Держпродспоживслужби, з них 15 - з представниками Національної поліції.

     Суб’єкти господарювання порушують протиепідемічні заходи в частині використання засобів індивідуального захисту, проведення термометрії працівникам,  створення умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами тощо.

     Загалом, починаючи з 01 січня 2021 року, Держпродспоживслужбою в Дніпропетровській області проведено моніторинг щодо дотримання протиепідемічних заходів на 34404 об’єктах нагляду, порушення встановлено на 4373 об’єктах, надано 4373 приписи, 1590 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

      Про це повідомила під час пресконференції в ІА «Міст-Дніпро» головний спеціаліст управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

      Держпродспоживслужба вкотре наголошує: виконання елементарних правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, правил особистої гігієни, використання засобів індивідуального захисту — допоможе знизити ризики інфікування. Бережіть себе та рідних.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux