• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Санепідситуація з коронавірусної хвороби COVID-19

      04 жовтня під час пресконференції в ІА «Міст-Дніпро» начальник відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович повідомила, що на Дніпропетровщині минулої доби виявили 393 нові випадки COVID-19. Одужали від захворювання 6 пацієнтів.

     У Дніпрі зафіксували 151 випадок, у Нікополі – 64, у Кривому Розі – 29, у Новомосковську – 23, у Синельниковому – 13.

     У П’ятихатському районі захворіли 44 людини, у Криничанському – 18, у Васильківському – 16, у Синельниківському – 14, у Царичанському – 8, у Петропавлівському – 7, у Дніпровському та Новомосковському – по 2, у Межівському та Покровському – по 1.

     Загалом на Дніпропетровщині – 151 918 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Подолав хворобу 135 841 мешканець області. Померли 4 903 людини.

     В області, як і по всій Україні, зазначалося зростання захворюваності та погіршення епідемічної ситуації. Кількість нових випадків COVID-19 на добу збільшилась у 1,3 разу порівняно з минулим тижнем. В окремі дні реєструвалось по 855-926 випадків.

     Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області здійснює щоденні перевірки закладів освіти, громадського харчування, фізичної культури та спорту, торгівлі продовольчими і непродовольчими групами товарів, ринків, перевізників щодо дотримання протиепідемічних заходів, встановлених у країні.

     Упродовж тижня (з 27.09.2021 по 04.10.2021) Держпродспоживслужбою перевірено стан виконання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання.

     Перевірками охоплено 2590 закладів зокрема 1154 заклади торгівлі продовольчими товарами, 978 закладів торгівлі непродовольчими товарами, 116 закладів дошкільної освіти, 134 школи, 71 заклад громадського харчування, 21 перукарня та салон краси тощо.

  • Порушення протиепідемічних заходів встановлено у 280 закладах, Держпродспоживслужбою надано 280 приписів щодо усунення порушень, 32 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

     Суб’єкти господарювання порушують протиепідемічні заходи в частині використання засобів індивідуального захисту, проведення термометрії працівникам, створення умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами. Відсутні антисептики для рук, рукомийники не забезпечені рідким милом та паперовими рушниками. Прибирання приміщень та робочих поверхонь проводиться без застосування дезінфікуючих засобів.

     На Дніпропетровщині діє жовтий рівень епіднебезпеки. У «жовтій» зоні, крім маскового режиму й необхідності дотримуватися дистанції, забороняються:

- масові заходи за участю понад 1 особи на 4 кв. м площі приміщення або території;

- завантаженість кінозалів та інших закладів культури більше ніж на 50% місць;

- завантаженість спортзалів і фітнес-центрів більше ніж 1 особа на 10 кв. м;

- робота закладів громадського харчування з розміщенням відвідувачів на відстані менше ніж 1,5 м і більше чотирьох осіб за столом (не враховуючи дітей до 18 років);

- робота навчальних закладів, крім тих, де щонайменше 80% працівників мають «жовтий» або «зелений» COVID-сертифікат.

     Зазначені обмеження не поширюються, якщо понад 80% персоналу закладів та 100% відвідувачів, крім осіб до 18 років, вакциновані від COVID-19 однією або двома дозами та пред'явили відповідний сертифікат;

- мають довідку з негативним результатом ПЦР (термін дії 72 години з моменту забору матеріалу);

- мають довідку про одужання від COVID-19 (діє протягом 180 діб від моменту забору матеріалу, що дав позитивний результат).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux