На Дніпропетровщині за минулу добу виявили 920 нових випадків COVID-19, подолали недугу 1552 людини.
Загалом у Дніпропетровській області 234 210 лабораторно підтверджених випадків. 206 911 мешканців одужали. Померли – 8 026.
Після впровадження «червоної зони» кількість хворих поступово зменшується, коефіцієнт виявлення випадків інфікування становить 19%, рівень госпіталізації - 49,9 на 100 тис. населення.
Нагадуємо, що через стрімке зростання захворюваності на коронавірус Дніпропетровщина з 18 жовтня потрапила в «червону» зону адаптивного карантину, у зв'язку з чим в області діє ряд обмежень щодо роботи закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів, фітнес-центрів, театрів, кінотеатрів та проведення масових заходів.
З метою запобігання поширенню коронавірусу SARS-CoV-2 на території України та області Головним управлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області посилено державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів закладами дошкільної освіти, закладами громадського харчування, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо.
За період з 18.10.2021 (впроваджено «червоний» рівень епіднебезпеки) по 02.12.2021 спеціалістами Держпродспоживслужби спільно з Національною поліцією Дніпропетровської області проведено рейдові перевірки 15454 суб’єктів господарювання з дотримання встановлених протиепідемічних обмежень, порушення встановлено на 1352 об’єктах. До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 1352 приписи щодо усунення порушень, складено 644 протоколи.
Суб’єкти господарювання порушують протиепідемічні заходи в частині дозволу роботи закладу, наявності у працівників та відвідувачів документів, що підтверджують повний курс вакцинації або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, використання засобів індивідуального захисту, проведення термометрії працівникам, створення умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами.