• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Санепідситуація з коронавірусної хвороби COVID-19

    На Дніпропетровщині, як і по всій Україні, завершився посилений карантин.

    На території країни із 25 січня діятимуть обмеження помаранчевої зони. 

    Відсьогодні кафе та ресторани можуть приймати відвідувачів. Проте, їхня робота обмежується із 23.00 до 7.00 (крім доставки та замовлень на винос). Крім того,  заборонено організовувати святкові заходи, бенкети та майстер-класи. За одним столом має перебувати не більше чотирьох повнолітніх людей, а відстань між столами не менше двох метрів.

    Відновлюють свою роботу кінотеатри і заклади культури. Наповненість – не більше 50 % місць одного залу. У музеях, на виставках, у галереях тощо має бути не більше однієї людини на 10 квадратних метрів.

    Дозволена робота закладів освіти. Не можна відвідувати, коли на самоізоляції перебуває більш ніж 50% учнів та персоналу установи.

    Заборонено проведення масових культурних (в т.ч. концертів), спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів, у яких бере участь більше 20 людей та недотримана дистанція у 1,5 метри між учасниками. Ці обмеження не поширюються на офіційні та професійні спортивні заходи без глядачів та заходи необхідні для забезпечення роботи органів влади. Релігійні заходи дозволені, якщо у приміщенні не більше однієї людини на 5 квадратних метрів.

    Відновлюють роботу спортивні зали та фітнес-центри, з обмеженням не більше однієї людини на 20 квадратних метрів.

    Громадський транспорт курсує з наповненням пасажирів не більше ніж кількість сидячих місць.

    Під забороною залишається робота нічних клубів та дискотек, закладів з розміщення (крім готелів, реабілітаційних центрів для людей з інвалідністю, санаторно-курортних закладів). Також під забороною  планові госпіталізації до  лікувальних закладів (крім паліативної допомоги, допомоги породіллям, новонародженим, при пологах, лікуванні онкохворих, високоспеціалізована (третинна) меддопомога та інша невідкладна меддопомога).

    Зберігається масковий режим та соціальна дистанція у громадських місцях.



    За даними МОЗ України, за минулу добу в регіоні підтвердили 136 нових випадків коронавірусної хвороби. Одужало 68 мешканців Дніпропетровщини. 

    Загалом на Дніпропетровщині – 66 338 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Одужало 54 872 мешканця області, 1758 людей померли.

    З метою  профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проводять перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання протиепідемічних заходів, встановлених головним державним санітарним лікарем України.

    Впродовж минулого тижня (з 18 по 24 січня) перевірено 862 суб’єктів господарювання, у т.ч. 424 закладів торгівлі продовольчими товарами, 135 закладів торгівлі непродовольчими товарами, 47 перукарень та салонів краси, 130 закладів дошкільної освіти, 13 закладів громадського харчування тощо. 

  • Порушення карантинних заходів встановлені на 135 об’єктах нагляду (16 % від загальної кількості перевірених об’єктів), Держпродспоживслужбою надано 117 пропозицій, 21 особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

    Суб’єкти господарювання порушують протиепідемічні заходи в частині використання засобів індивідуального захисту, проведення термометрії працівникам,  створення умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами. Відсутні антисептики для рук, рукомийники не забезпечені рідким милом та паперовими рушниками. Прибирання приміщень та робочих поверхонь проводиться без застосування дезінфікуючих засобів.

    Про це повідомила начальник відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович під час прес-конференції в ІА «Міст-Дніпро».

https://www.facebook.com/216372475049111/videos/209577467543945

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux