• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Реформа шкільного харчування

      08 жовтня 2021 року за участі Першої леді України Олени Зеленської та під головуванням Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля у Дніпропетровській обласній державній адміністрації відбувся третій регіональний форум «Реформа шкільного харчування».

     Захід проходив у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ГО «Національна асоціація громадського харчування».

     До форуму долучилися Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, заступниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій, заступниця Міністра розвитку громад та територій Ірина Новікова, заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря, Голова Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька, Голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська, генеральний директор ДП «Прозорро» Василь Задворний, засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування» Євген Клопотенко.

     Учасниками форуму стали представники шести областей – Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Запорізької, Луганської, Донецької: голови/заступники ОДА, директори департаментів (управлінь) освіти і науки, директори департаментів економічного розвитку, голови територіальних громад, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби, керівники територіальних управлінь Державної служби якості освіти тощо.

     Під час заходу відбулися виступи спікерів та дискусії, зокрема – щодо впровадження та контролю за дотриманням нових норм харчування, публічних закупівель, проєктного підходу до переобладнання закладів освіти тощо.

     Окрім дискусійних панелей, у межах форуму проведено практичну панель – демонстрацію можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин кухарі приготували обід в асортименті з 8 страв майже для 700 людей – учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентував «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

     Довідково: це вже третій регіональний форум. Перший відбувся 13 серпня 2021 року у м.Буча, другий – 9 вересня 2021 року в м.Одесі. До кінця листопада 2021 року МОН планує провести ще два подібні форуми у різних областях України.

     Держпродспоживслужба бере безпосередню участь у прискоренні реформи шкільного харчування, впровадженні якісних змін та їх реалізації. Держпродспоживслужба здійснює постійний контроль за виконанням вимог діючих нормативно-правових документів шляхом проведення планових та позапланових заходів державного нагляду, а також постійно співпрацює в даному напрямку з управліннями освіти та органами місцевого самоврядування.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux