Спеціалісти Дніпровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області 20 січня 2021 року взяли участь у семінарі, що проводився для директорів, медичних працівників та кухарів закладів загальної середньої освіти Слобожанської селищної ради Дніпровського району.
На семінарі обговорені вимоги щодо утримання закладів освіти, організації навчального процесу та особливостей організації харчування учнів. Також наголошено на необхідності дотримання у закладах освіти протиепідемічних заходів для запобігання поширення коронавірусної хвороби, визначених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50.
Нагадаємо, 01 січня 2021 року набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205, яким затверджено Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Тим самим втратили чинність Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН №5.5.2.008-01).
Згідно з новим Санітарним регламентом для шкіл, зокрема:
Поміж іншого, у новому Санітарному регламенті змінено підходи до організації харчування. Таким чином, внесені зміни стосовно харчових продуктів, призначених для реалізації учням у якості буфетної продукції та встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути у щоденному шкільному раціоні учнів, врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами.