Для попередження виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед населення та в організованих колективах спеціалісти територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області здійснюють роботу щодо контролю за дотриманням законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.
Зокрема, спеціалісти відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дніпровського міського, Криворізького міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області проводять посилену роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у закладах громадського харчування, виробництва, зберігання та реалізації харчових продуктів, наголошують на дотриманні вимог законодавства та обмежувальних заходів, що діють в умовах адаптивного карантину. З працівниками закладів проводять бесіди, також їм вручили пам’ятки.
Спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів Новомосковського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області відвідують заклади освіти, контролюють виконання гігієнічних вимог на потужностях, де здійснюється виробництво харчових продуктів. Зокрема, акцентують увагу на дотриманні температурного режиму під час зберігання харчових продуктів, усіх вимог чинного законодавства при приготуванні готових страв, правил особистої гігієни та своєчасності проходження медичних оглядів персоналом.
Щоб попередити появу кишкових інфекцій та харчових отруєнь, спеціалісти Петриківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з операторами ринку, що здійснюють виробництво та реалізацію харчових продуктів. Особливу увагу звертали на дотримання вимог щодо безпечності продовольчої сировини, закуплених товарів, харчових продуктів та напівфабрикатів, їх упаковки, маркування, транспортування, приймання, умов реалізації, строків придатності до споживання, забезпеченість холодною і гарячою проточною водою приміщень тощо.
Відповідну роз’яснювальну роботу здійснюють спеціалісти Криворізького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області. Під час зустрічей з представниками сфери громадського харчування фахівці звертають увагу на здійснення профілактичних заходів, які покликані унеможливити виникнення спалахів гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь.