• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Про стан водопостачання у Нікопольському районі

Ситуація з водопостачання Нікопольського району стабілізувалася. Утім вода, яка подається у розподільну водопровідну мережу централізованого водопостачання, може використовуватись як питна тільки в м. Нікополі, в інших громадах району – виключно в технічних цілях, про що повідомлено населення.

У м. Нікополі питна вода подається населенню КП «Нікопольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Нікопольської міської ради». Підприємством проводиться постійний виробничий контроль якості питної води, вимоги до якої визначені Державними санітарними правилами «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10) та Державними санітарними нормами і правилами «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану та надзвичайних ситуаціях іншого характеру», затвердженими наказом МОЗ України від 22.04.2022 № 683. Відбір проб питної води проводиться, згідно з тимчасовою програмою проведення виробничого контролю безпечності та якості питної води, безпосередньо у місцях водозабору, перед надходженням у водопровідну мережу та у розподільній мережі.

Інформація про результати відомчого контролю питної води щомісячно надається до Нікопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області. Так, за результатами лабораторних досліджень, проведених у грудні 2023 року та січні 2024 року, вода питна не відповідає нормативним значенням за санітарно-хімічними показниками (за вмістом хлороформу, тригалогенметанів, перманганатної окиснюваності, каламутності та кольоровості).

При виявленні відхилень водоканалом вживаються необхідні заходи з покращення якісних показників питної води у розподільній мережі залежно від виявленого забруднення.

Для забезпечення питною водою населення громад Нікопольського району, де відсутнє питне централізоване водопостачання, організовано пункти роздачі питної води, яка добувається з обладнаних свердловин на територіях цих громад. За інформацією органів самоврядування, у районі обладнано 21 артезіанську свердловину та 3 громадські колодязі, очищення води, отриманої з даних джерел, здійснюється за допомогою систем зворотного осмосу.

Загалом у Нікопольському районі функціонує понад 70 пунктів видачі води, де розміщено 140 ємностей з технічною та питною водою.

Нагадуємо, щоб уберегти себе від інфекційних хвороб, джерелом зараження якими є вода, необхідно дотримуватися елементарних правил:

- для пиття використовувати тільки кип’ячену або бутильовану воду;

- не пити воду з випадкових джерел;

- воду для приготування їжі і господарських потреб брати тільки з перевірених джерел;

- не пити воду з водопроводу, призначеного для технічних цілей тощо.

Не забувайте, що безпечна та якісна питна вода є запорукою здоров’я кожного з нас!

Будьте пильні! Бережіть здоров’я своє та своїх близьких!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux