• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Про деякі питання у сфері бджільництва

       05.03.2021 року набрав чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».

       Даним наказом затверджено:

   - План породного районування бджіл;

   - Порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;

   - Порядок реєстрації пасіки;

   - Інструкцію з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин.

       Для отримання паспорта пасіки власнику або уповноваженій ним особі необхідно подати заяву в письмовій формі, відповідно до додатку 2 затвердженого Поряду видачі ветеринарно-санітарного паспорта порядку, до районного управління чи відділу Головного управління Держпродспоживслужи в Дніпропетровській області за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки. До заяви потрібно додати заповнений та підписаний власником пасіки або уповноваженою ним особою паспорт пасіки.

       Після отримання зазначених документів спеціалісти Держпродспоживслужби здійснюють реєстрацію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, єдиний унікальний номер не може бути присвоєний іншому паспорту пасіки, навіть після припинення діяльності зареєстрованої пасіки. 

       Номер складається з елементів, що розділяються дефісом (UA-04-01-001), де:

   - UA – Україна; 

   - 07 – Дніпропетровська область;

   - 01 – Апостолівський район; 

   - 001 – порядковий номер паспорта пасіки.

       Реєстру паспортів пасік містить наступні відомості: 

– єдиний унікальний номер;

 – інформація власника пасіки; 

– місце проживання фізичної особи або місцезнаходження юридичної особи – власника пасіки;

 – контактна інформація власника пасіки або уповноваженої ним особи (номер телефону, адреса електронної пошти) ; 

– місце фактичного розташування пасіки із зазначенням інформації щодо земельної ділянки (адреса або кадастровий номер земельної ділянки) ;

 – кількість бджолиних сімей; 

– порода (популяція) бджолиних сімей (за наявності) ;

 – статус пасіки (зареєстрована/ліквідована). 

       Інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта не підлягає оприлюдненню.

       У разі зміни відомостей у паспорті пасіки, власник пасіки або уповноважена ним особа, до 15 травня поточного року, надає паспорт пасіки відповідному управлінню чи відділу Головного управління Держпродспоживслужи в Дніпропетровській області для актуалізації відомостей у Реєстрі паспортів пасік. 

       Якщо заява або паспорт пасіки не відповідає встановленій формі, а також у разі надання в них неповної інформації, заява та заповнений і підписаний паспорт пасіки повертаються в одноденний строк власнику пасіки або уповноваженій ним особі.

       У разі припинення діяльності пасіки власник пасіки або уповноважена ним особа протягом десяти календарних днів письмово інформує про це відповідне управління чи відділ Головного управління Держпродспоживслужи в Дніпропетровській області, який здійснював видачу паспорта пасіки. Спеціаліст Держпродспоживлужби продовж п’яти календарних днів змінює у Реєстрі паспортів пасік статус пасіки із зареєстрованої на ліквідовану. 

Після здійснення ветеринарно-санітарних заходів спеціалісти районних державних лікарень ветеринарної медицини, що належать до сфери Головного управління Держпродспоживслужи в Дніпропетровській області, у паспорті пасіки засвідчують її ветеринарно-санітарний стан.

       Результати ветеринарно-санітарних заходів, у тому числі щорічного весняного обліку пасік, що здійснюються до 15 травня поточного року, вносяться в додаток до паспорта пасіки спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини, що належать до сфери Головного управління Держпродспоживслужи в Дніпропетровській області. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux