• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Представники ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області взяли участь у тематичному навчанні для медичних працівників
опубліковано 30 березня 2021 року о 08:50

       У березні в м. Дніпро пройшов очний тематичний майстер-клас "Санітарно-протиепідемічний режим у Медичному центрі та медичних кабінетах", який було організовано Громадською організацією "МЕДІКАЛ ПРОТЕКШН". Захід було проведено відповідно до вимог чинного законодавства, враховуючи обмеження МОЗ України.

       Майстер-клас призначався для фахівців (лікарів та медичних сестер), що працюють у державних, комунальних та приватних закладах, які здійснюють господарську діяльність з медичної практики. Доповідачами майстер-класу виступили профільні фахівці, у т. ч.
головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Марина Вітер.
       На семінарі висвітлено інформацію щодо особливостей провадження господарської діяльності з медичної практики, умов та вимог чинного законодавства стосовно вимог до розміщення, улаштування, оснащення та устаткування лікувально-профілактичних закладів, санітарно-протиепідемічного режиму. Окремо висвітлено питання щодо правил миття та обробки рук, проведення передстерилізаційного очищення та дезінфекції інструментарію, поводження з медичними відходами, організації роботи з профілактики виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань, у т.ч. особливо небезпечних, особливостей дотримання протиепідемічного режиму на період дії карантинних обмежень щодо COVID-19 та інші актуальні питання.

       Учасники - лікарі та медичні сестри, керівники медичних закладів, які прийняли участь у семінарі, висловили свої враження від проведеного заходу і його організації зазначаючи про те, що було б добре проводити такі семінари на постійній основі, адже багато хто з колег із задоволенням прийняли б участь у таких заходах.

     "Проведення таких майстер-класів дозволить покращити взаємодію не тільки з медичним бізнесом, але й з рядовими працівниками, оскільки безперервна освіта лікарів та медичного персоналу визначена МОЗом як головний напрямок у роботі з кадрами. Такі заходи підвищують статус Держпродспоживслужби, роблять її роботу прозорою та зрозумілою, адже коли медичні працівники чітко розуміють вимоги законодавства, це покращує санітарно-епідемічний режим в країні" - висловив свою думку Голова Громадської спілки "МЕДІКАЛ ПРОТЕКШН", практикуючий лікар Олег Кучін.
       Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олексій Губський запевнив медичних працівників про перспективи розвитку такого направлення та подальше проведення таких заходів за участю спеціалістів Держпродспоживслужби для підвищення рівня правової свідомості, санітарної просвіти та покращення епідемічного стану на території Дніпропетровської області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux