• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Підготовка шкіл Дніпровського району до роботи в новому навчальному році

     02 серпня 2021 року за участі спеціалістів Солонянського управління ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області відбулася нарада з керівниками відділів освіти Дніпровського району з питань стану готовності та організації навчання у закладах освіти в 2021/2022 навчальному році з урахуванням можливих загроз, пов’язаних із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2.

     До наради долучилися начальники відділів освіти Святовасилівської, Новопокровської та Солонянської територіальних громад, а також представники Святовасилівської сільської ради.

     Під час наради було визначено ключові завдання, що стоять перед освітянами у розрізі санепідситуації та підготовки до нового навчального року, зокрема щодо реорганізації шкільного харчування, а також особливостей організації навчання у закладах освіти з урахуванням можливих загроз, пов’язаних із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

     Визначено основні вимоги щодо організації харчування дітей з урахуванням заходів реформи шкільного харчування, матеріально-технічного забезпечення харчоблоків, складання примірного чотиритижневого меню, визначення проблемних питань, запровадження НАССР та виконання першочергових завдань в частині законодавства щодо безпечності та якості харчових продуктів.

     Проведено аналіз результатів моніторингу закладів освіти стосовно дотримання протиепідемічних вимог щодо недопущення поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 у закладах освіти, що здійснювався фахівцями Солонянського управління у  І півріччі 2021 року. Протягом звітного періоду щодо дотримання протиепідемічних заходів перевірено 69 шкіл, 66 з яких порушували вимоги постанов Головного державного санітарного лікаря України, за що 35 (51%) закладів освіти отримали приписи про усунення виявлених порушень та складено 31 (44%) протокол про адміністративне правопорушення.

     Додатково про стан вакцинації педагогічних працівників доповіла начальник відділу освіти Новопокровської територіальної громади. Начальник відділу освіти Святовасилівської територіальної громади проінформувала про стан підготовки закладів освіти до навчального процесу в умовах пандемії.

     Довідково: протягом 2020/2021 навчального року в закладах освіти Солонянського району серед хворих на COVID-19 було виявлено 141 учень та 194 педагогічні працівники. Перебувало на самоізоляції 189 учнів та 261 педагогічних працівників.

     За інформацією керівників відділів освіти на теперішній час провакциновано 328 (76%) працівників освіти, планують щепитись до початку нового навчального року ще понад 95 освітян.

     Крім того, спеціалісти Солонянського управління ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області спільно із представниками відділів освіти та органів місцевого самоврядування беруть активну участь у роботі комісій з перевірки стану готовності закладів освіти до роботи в новому 2021/2022 навчальному році. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux