Головною спеціалісткою відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Оленою Лукацькою надано відеокоментар телеканалу «Відкритий» про перевірку якості полуниці на Дніпропетровщині.
Особливу увагу фахівець акцентувала на придбанні полуниці на агропродовольчих ринках, де є лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, які проводять дослідження та за їхніми результатами видається експертний висновок, та у магазинах, до яких харчові продукти надходять з протоколами лабораторних досліджень щодо перевірки вмісту нітратів разом з якісними посвідченнями від виробників, які гарантують, що полуниця безпечна та придатна до вживання.
Державна інспекторка застерегла споживачів від придбання полуниці на стихійних ринках. При купівлі полуниці необхідно звертати увагу на наявність у продавця експертизи про проведення лабораторних досліджень на вміст нітратів.
Олена Лукацька рекомендувала краще почекати сезонний урожай. Сезон полуниці починається наприкінці травня та триває впродовж червня.
Також вона розповіла, що у разі харчових отруєнь неякісними продуктами необхідно звернутися до медичного закладу, пройти лікування та подати відповідну заяву до територіального управління Держпродспоживслужби. За результатами розгляду звернення державними інспекторами Держпродспоживслужби будуть проведені позапланові заходи державного контролю та вжиті заходи реагування до суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж небезпечної харчової продукції.
Пропонуємо звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області:
адреса: 49006, м. Дніпро, вул. Філософська, 39-А
подати електронне звернення.
Детальніше - за посиланням: