Кам’янське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області інформує.
Департаментом освіти Кам’янської міської ради (директор Наталія Рева) організовано робочу нараду з керівниками закладів освіти щодо підготовки до нового 2025/2026 навчального року, за участі начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кам’янського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Анжели Біленко та фахівців Кам’янського районного управління ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області, сектору ювенальної превенції Кам’янського районного управління поліції, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, відділу «Служби освітньої безпеки» Кам’янського районного управління поліції, відділу праці та соціально-трудових відносин міської ради.
Відповідними службами надано змістовні доповіді за своїм напрямком роботи та розглянуто актуальні питання щодо взаємодії із закладами освіти з метою створення та організації безпечного середовища при підготовці до нового 2025/2026 навчального року.
Анжела Біленко наголосила, що при оцінці стану готовності закладів освіти визначено пріоритетні питання щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя учасників освітнього процесу, недопущення інфекційної та неінфекційної захворюваності. Наразі за участі спеціалістів Кам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області тривають комісійні огляди закладів освіти у м. Кам’янському. Головною передумовою для можливого функціонування закладу освіти у режимі «офлайн» є формування оптимального режиму роботи закладу з урахуванням наявності тимчасового укриття, форми організації навчально-виховного процесу, організації харчування тощо. У найпростішому укритті мають бути забезпечені умови для тимчасового перебування учасників освітнього процесу, а саме: наявність вентиляції, запасу питної води, укомплектованої аптечки для надання невідкладної медичної допомоги, дотримання умов щодо особистої гігієни (обладнані санвузли, біотуалети, умивальники) тощо. Під час комісійних оглядів закладів освіти з оцінки їхнього стану готовності увага приділяється питанням щодо забезпечення виконання вимог чинного законодавства, а саме:
Також наголошено на створенні належних санітарно-гігієнічних умов організації якісного харчування (наявності погодженого примірного меню, асортименту буфетної продукції), організації безперебійного постачання якісних та безпечних харчових продуктів та продовольчої сировини для забезпечення належного харчування дітей. Харчові продукти, які надходять до навчальних закладів, мають відповідати вимогам чинної нормативно-технічної документації та супроводжуватися документами, які засвідчують їхню безпеку та якість.Учасники наради мали змогу поставити актуальні питання доповідачам та отримати компетентні відповіді.