Нарада з питань організації харчування у закладах освіти м.Дніпра


        З ініціативи управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області відбулася робоча нарада з питань організації харчування у закладах освіти м.Дніпра. У нараді взяли участь начальник та спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, заступник начальника Дніпровського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, заступник директора департаменту гуманітарної ,політики та начальник управління загальної середньої освіти, представники підприємств, які надають послуги з організації харчування у закладах освіти Дніпровської міської ради.

        Основні питання для обговорення:

Стан упровадження реформи шкільного харчування у закладах освіти Дніпровської міської ради.

Складання та погодження меню для організації харчування здобувачів освіти/дітей у закладах освіти з урахуванням сучасних стандартів здорового харчування.

Крім того, спеціалісти Держпродспоживслужби висвітлили проміжні результати моніторингу з організації харчування у закладах загальної середньої освіти та ознайомили учасників наради з формуванням аналітичних матеріалів з організації харчування у закладах освіти в частині санітарного нагляду.

Під час наради також обговорено питання взаємодії учасників освітнього процесу, постачальників послуг з харчування, засновників відповідних закладів, органів управління у сфері освіти, місцевого самоврядування та територіальних органів Держпродспоживслужби. Визначено необхідність вжиття заходів, передбачених Стратегією реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, дотримання режиму (кратності) харчування та його раціону, логістики щодо надання послуг з харчування у випадку таких технологічних моделей, як фабрика-кухня та базова кухня.

Спеціалістами Держпродспоживслужби наголошено на питаннях формування технологічної документації, бракеражу готової продукції, добових пробах кожної страви раціону, причинах заміни страв та продуктів харчування у меню-розкладі.

У ході наради представники управління освіти та постачальників послуг з харчування мали змогу поставити питання, які виникають у процесі щоденної роботи у сфері організації харчування, та питання з формування примірних чотиритижневих сезонних меню.

     Держпродспоживслужба бере безпосередню участь у реформуванні шкільного харчування, зокрема у розробленні рекомендацій та нормативно-правових актів щодо організації харчування у закладах освіти, розширенні переліку страв та технологічних карток (рецептури) для харчування у закладах освіти, розробленні та погодженні примірних чотиритижневих сезонних меню тощо.

     Взаємодія учасників освітнього процесу, постачальників послуг з харчування, засновників відповідних закладів, органів управління у сфері освіти, місцевого самоврядування та територіальних органів Держпродспоживслужби сприятиме запровадженню дієвого механізму з реформування організації харчування у закладах освіти, покращенню умов організації якісного, безпечного, збалансованого харчування у закладах освіти.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux