• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На шляху до безпечної продукції!

Відповідно до ст. 11 Закону України Про державний ринковий нагляд та контроль нехарчової продукції (далі – Закон) з метою здійснення ринкового нагляду органи ринкового нагляду в межах сфер їх відповідальності, зокрема здійснюють у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, моніторинг причин і кількості звернень споживачів (користувачів) про захист їх права на безпечність продукції, причин і кількості нещасних випадків та випадків заподіяння шкоди здоров'ю людей внаслідок споживання продукції (користування нею).

Відповідно до Порядку ведення обліку звернень споживачів (користувачів) здійснення моніторингу нещасних випадків та випадків заподіяння шкоди здоров’ю людей внаслідок споживання (користування) нехарчової продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 грудня 2011 року № 1400, моніторинг здійснюється на підставі, в т.ч., повідомлень лікувально-профілактичних закладів, до яких звернулися або були доставлені потерпілі внаслідок споживання (користування) нехарчової продукції.

Відповідно до п. 6 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків невиробничого характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2001 року № 270 (далі – Порядок) лікувально-профілактичні заклади, до яких звернулися або були доставлені потерпілі внаслідок нещасних випадків, протягом доби надсилають письмове повідомлення за встановленою формою

про кожний нещасний випадок - до районної держадміністрації (виконавчого органу міської, районної у місті ради);

про кожний нещасний випадок, що стався внаслідок споживання(користування) нехарчової продукції - до органу державного ринкового нагляду у відповідній сфері відповідальності.

З метою реалізації повноважень щодо моніторингу нещасних випадків та випадків заподіяння шкоди здоров'ю людей внаслідок споживання продукції (користування нею) Головним управлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області ( далі – Головне управління) посилено роботу щодо взаємодії з райдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування, зокрема, щодо проведення роботи з лікувальними закладами щодо дотримання Порядку, в частині повідомлення про нещасні випадки органу ринкового нагляду, та залучення представників Головного управління, як органу ринкового нагляду, до роботи комісій з розслідування нещасних випадків, відповідно до п. 9 Порядку.

Крім того нагадуємо, що відповідно до ст. 24 Закону України «Про державний ринковий нагляд та контроль нехарчової продукції» (далі – Закон), однією з підстав для проведення позапланового заходу ринкового нагляду у її розповсюджувачів є звернення споживачів (користувачів) відповідної продукції, а також органів виконавчої влади, виконавчих органів місцевих рад, правоохоронних органів, громадських організацій споживачів (об'єднань споживачів), об’єднань суб’єктів господарювання, у яких міститься інформація про розповсюдження продукції, що завдала шкоди суспільним інтересам чи має недоліки, що можуть завдати такої шкоди, і відсутня інформація, за якою виробника такої продукції може бути ідентифіковано, але міститься інформація, за якою може бути встановлено розповсюджувача, у якого було придбано (виявлено) таку продукцію.

Відповідно до ст. 25 Закону, однією з підстав для проведення позапланового заходу ринкового нагляду у її виробників є звернення споживачів (користувачів) відповідної продукції, а також органів виконавчої влади, виконавчих органів місцевих рад, правоохоронних органів, громадських організацій споживачів (об'єднань споживачів), об’єднань суб’єктів господарювання, у яких міститься інформація про введення в обіг продукції, що завдала шкоди суспільним інтересам чи має недоліки, які можуть завдати такої шкоди (із зазначенням суб'єкта введення в обіг такої продукції, документального підтвердження завдання такої шкоди, опису відповідного недоліку тощо), а також інформація, за якою виробника такої продукції може бути ідентифіковано.

Тож, шановні споживачі, якщо ви стали свідком розповсюдження або введення в обіг продукції, яка має недоліки, що можуть завдати шкоди суспільним інтересам, пропонуємо звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за адресою: м. Дніпро, вул. Філософська, 39-А, або на електронну адресу: info@dp.dpss.gov.ua.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux