• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Формування Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва на 2023 рік
Управління фітосанітарної безпеки, опубліковано 09 лютого 2023 року о 14:34

     Відділ контролю у сфері насінництва, розсадництва та якості зерна управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області нагадує суб’єктам господарювання, які планують у 2023 році виробництво насіння та/або садивного матеріалу з метою подальшої реалізації, про необхідність подання заяв для включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва на 2023 рік.

     Відповідно до Закону України «Про насіння і садивний матеріал» та Постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року №882 «Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва», юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які планують виробництво насіння та/або садивного матеріал для подальшої реалізації, повинні подати заяву щодо їх включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва (далі - Реєстр) з метою попередження обігу контрафактного та фальсифікованого насіння. Суб’єктам господарювання, що планують бути включеними до Реєстру, необхідно завчасно, до початку проведення польового оцінювання посівів (насаджень), подати заяву за формами, затвердженими наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13 червня 2016 року №198 «Про затвердження форм заяв, які подаються для включення заявника до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва та для внесення змін до відомостей, які містить такий реєстр», оскільки проведення польового оцінювання насінницьких посівів та насаджень з подальшою видачею сертифікатів, що дають право реалізації насіння, передбачено лише у господарствах, занесених до Реєстру.

     Заява подається до Міністерства аграрної політики та продовольства України у письмовій та/або електронній формі. У письмовій формі заява подається особисто або надсилається поштовим відправленням за адресою: 01001, Україна, м. Київ, вул. Хрещатик, 24. В електронній формі подається на адресу: support@minagro.gov.ua. Обов’язково необхідно вказати прізвище, ім’я та по батькові суб’єкта, зворотну адресу і контактний номер телефону для оперативного вирішення питань. Відповідальність за достовірність поданих відомостей несе заявник. Рішення про включення фізичної особи-підприємця або юридичної особи до Реєстру або про відмову приймається Мінагрополітики протягом десяти робочих днів з дня подачі заяви. Копія рішення надається не пізніше наступного дня після його ухвалення. Надання адміністративної послуги «Включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва» є безкоштовною. Підстави для відмови у включенні до Реєстру:

- невідповідність поданих документів вимогам Закону України «Про насіння і садивний матеріал»;

- виявлення у поданих документах недостовірної інформації.

     Якщо протягом строку розгляду заяви центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну аграрну політику, не прийме рішення про включення або вмотивовану відмову у включенні до Реєстру, фізична особа-підприємець або юридична особа має право на виробництво насіння і садивного матеріалу для їх реалізації без включення до Реєстру з останнього дня розгляду заяви. Суб’єкт насінництва та розсадництва зобов’язаний подавати оновлені відомості до Міністерства аграрної політики та продовольства України у разі зміни інформації про ботанічний таксон, найменування сорту, категорію (генерацію) та кількість (обсяг) насіння, садивного матеріалу, включеного до виробничої програми, або номера та дати видачі документа, на підставі якого набуто право на використання сорту (але не рідше одного разу на рік).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux