• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Експертна група з організації харчування

     За ініціативи Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації спільно зі спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області розпочато роботу експертної групи з визначення алгоритму організації харчування у закладах освіти області під час воєнного стану. До роботи долучилися профільні спеціалісти обласного Департаменту освіти і науки, Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради та керівники спеціалізованих закладів освіти.

     Метою робочої групи є проведення аналізу щодо можливості та форми організації освітнього процесу (оф-лайн або змішана), визначення способів організації харчування в умовах війни та створення відповідних методичних рекомендацій з організації харчування дітей у закладах освіти області у період дії воєнного стану.

     Цього року, враховуючи те, що заклади освіти мають підлаштовуватися під умови воєнного стану, урядом внесені зміни до Порядку з організації харчування у закладах освіти, затвердженого постановою КМУ від 24.03.2021 № 305, а саме передбачено застосування таких моделей організації харчування як базова кухня, опорна кухня, фабрика-кухня, їхнє технологічне забезпечення та логістику.

     Крім того, постановою КМУ від 24.03.2021 № 305 регламентовано різні способи організації харчування: аутсорсинг (передбачає виготовлення та реалізацію готових страв оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг з харчування, з використанням матеріально-технічної бази закладу освіти); кейтеринг (передбачає доставку і реалізацію готових страв, виготовлених без використання матеріально-технічної бази закладу освіти оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг з харчування); приготування та реалізація готових страв закладом освіти самостійно.

     Керівник закладу освіти має право самостійно обрати оптимальний спосіб організації харчування для здобувачів освіти, враховуючи форму організації освітнього процесу, наявності тимчасового укриття, контингенту учнів закладу освіти, стану матеріально-технічної бази харчоблоків та їдалень, їхні потужності тощо.

     Незалежно від способу організації харчування, з метою дотримання принципів планування та механізму організації харчування відповідно до постанови КМУ від 24.03.2021 № 305, примірне чотиритижневе сезонне меню та асортимент буфету для здобувачів освіти дозволено використовувати після погодження з територіальними органами Держпродспоживслужби.

     Про це на пресконференціях для ІА «МІСТ-ДНІПРО» та ІА «ОСН» повідомила головна спеціалістка управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

 https://most-dnepr.info/news/society/211390_ekspertna_grupa_rozpochala_robotu_nad.htm

https://osn.com.ua/news/society/ekspertna-grupa-rozpochala-robotu-nad-organizatsi-yu-kharchuvannya-v-umovakh-vo-nnogo-stanu-u-zaklad.htm

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux