Кількість користувачів Національної платформи продовольчої безпеки вже сягнула 4,5 тисячі. Серед них – представники місцевих громад, військових адміністрацій, виробничих підприємств та логістичних компаній.
На сьогодні найбільша кількість учасників долучилася з Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Хмельницької та Вінницької областей.
З початку запуску платформи фахівцями Держпродспоживслужби надано понад 23,6 тисячі консультацій з питань її роботи та проведено 24 навчальні тренінги.
Наразі на платформі опубліковано понад 1,6 тисячі потреб у продуктах харчування та товарах першої необхідності. Минулого тижня найбільше потреб стосувалося постачання солі, гречаної крупи, рису, цукру, м’яса (індичка та курка), дизельного пального, овочів (капуста та морква), а також м’ясних консервів.
Кількість пропозицій, опублікованих на платформі, перевищує 1,4 тисячі. Серед нових пропозицій від користувачів – ковбасні вироби, олія, морозиво, крупи, хліб, креветки, ячмінь, соняшникове насіння, зелений та чорний чай, а також послуги перевезення (транспортування).
Нагадаємо, учасники, зареєстровані на платформі, мають змогу напряму контактувати та укладати угоди з постачання необхідних товарів. Реєстрація та робота на платформі для всіх учасників є безкоштовною. На головній сторінці можна завантажити інструкцію щодо використання платформи.
Довідково. Національна платформа продовольчої безпеки розроблена та впроваджується Держпродспоживслужбою за підтримки Офісу Президента України, Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства інфраструктури та Міністерства аграрної політики та продовольства України.